Een subtiel sprekend effect was het idee. Terwijl je de medium tot donkere tint oogschaduw in de arcadeboog, oftewel de plooi, aanbrengt, toont het direct zwaar. 

Er zit te veel kleur, maar of je nou meer of minder aanbrengt, het wordt er niet beter op. Je probeert het nog eens, het ziet er steeds heftiger uit. Opgedirkt en verouderend: het wordt er niet beter op, het doet je geen goed.

Sowieso vraag je je af tot hoever je de oogschaduw naar buiten vervaagt en tot hoe hoog je blendt in de arcadeboog?  Zoals je het de laatste jaren gewend was, staat kritisch gezien niet mooi meer. Maar hoe moet het dan wel en, het lukt je helemaal niet om te vervagen.

De komende periode ga je weer meer oogschaduw gebruiken. Het licht begint onder invloed van het seizoen te veranderen. Op kantoor, video callend vanuit huis of wanneer je er gewoon goed uit wilt zien, realiseer je je dat het net anders mag.

Vingertoppen zijn de beste make-uppenselen maar het is ook een gedoe. Hoe vervaag je met je vingers en hoe krijg je zo snel je vingertoppen weer schoon?

Goed materiaal is het halve werk. Een oogschaduwpenseeltje dat een uitgekiend perfecte vorm heeft om het lijntje langs je wimperrand snel en mooi te vervagen. Of een soort wonderpenseeltje waarmee het vervagen in de arcadeboog totaal anders wordt. Het helpt onmiddellijk zacht je oog te definiëren, te liften, te verhelderen of juist het chique smoky effect te geven dat je zocht. Met allure en uitstraling.  Of eindelijk zo’n catchy eyeliner lijntje boven je oog.