Blog berichten

Op LinkedIn kwam een tekst voorbij waarin als post-lockdown voordeel werd geroemd dat na de make-uploze thuiswerkperiode dit naar kantoor kon worden doorgetrokken. Een voordeel zou zijn dat je snel klaar en nog meer jezelf kunt zijn… Dit geldt zeker als je niets met make-up hebt en dat zo wilt houden.
De (on-)zin van nagelriemolie. Jaren geleden was ik braaf begonnen; liefst 2 x per dag m’n nagelriemen inmasseren met nagelriemolie. Toen het flesje leeg was werd het keurig vervangen. Daarna kwam de klad erin. Want eigenlijk vond ik het wat plakkerig, twijfelde ik over de werking én het leek of m’n nagellak minder goed bleef zitten…
Ik heb niks met zo’n wing… Denk jij direct aan Amy Winehouse-achtige resultaten? Een rockchicklijn van jewelste. Zwart, zwaar en zwoel. Het stond haar geweldig. Zo heftig hoeft het niet. Een geraffineerde wing à la nu staat ook jou verleidelijk, pittig en chic sportief.
Korte wimpers, gapende gaten, niet heel lange wimpers, door de jaren heen steeds minder wimpers, een vermoeide blik, bloezende oogleden, een ietwat kale uitstraling, weinig impact met je oogopslag, een fletse blik.
Er is een groot verschil tussen een zachte natural look of nul make-up, wat je al snel saai en onbeduidend maakt. Geloof mij, een beetje kleur geeft energie, daadkracht en maakt vrolijk. Met een vleugje make-up kom je sprekender over en voel je jezelf beter. Routine kan je de das omdoen.
Een subtiel sprekend effect was het idee. Terwijl je de medium tot donkere tint oogschaduw in de arcadeboog, oftewel de plooi, aanbrengt, toont het direct zwaar. Er zit te veel kleur, maar of je nou meer of minder aanbrengt, het wordt er niet beter op..
Droge lippen en kapotte mondhoeken die pijn doen. Lelijke velletjes, uitgedroogde en korrelige lipstick. Het gaat van oncomfortabel naar droog. Van droog naar trekkende lippen en de volgende keer gebarsten lippen. Probeer daar maar eens snel vanaf te komen of überhaupt lipstick overheen te dragen.
Zwaar klaar mee. Is het vandaag zover of moet je nog even volhouden? Er is niks mis met je realiseren dat je uitkijkt naar je zomervakantie. Mentale rust. Lummelen en mijmeren. Ook al blijf je bij wijze van spreken thuis. Een plaats waar je het afgelopen half jaar veel was.
Onder de indruk registreer je de successen van mensen om je heen. Ze komen steeds verder, gaan ervoor en doen het toch maar. En jij? Ga jij deze zomer dromen van wat zou kunnen. Van wat geweldig zou zijn. Of komt er wat tussen. Maak jij jezelf wijs of laat jij je wijsmaken dat normaal al gek genoeg is en dat het toch niet zou lukken.
Ben je er klaar voor? In plaats van stilstaan wil je op een bewuste manier vooruit.  Dit is een geweldig moment om uit te groeien tot wie jij bent. Jezelf te ontwikkelen, met je hoofd boven het maaiveld te gaan voor wat je eigenlijk al lang wilt.
Professioneel Zakendoen, jezelf en anderen serieus nemen en er gewoon voor gaan. Geen plamuur maar zichtbaarheid. Een verademing te lezen onder een post hoe tekstschrijver Lidwien Jansen omschreef wat ik doe. Vrouwen verzinnen van alles om zichzelf aan...
Backoffice en het sales team hebben lang naar deze kans toegewerkt. Eindelijk kan voor die klantgroep een presentatie gegeven worden. Locatie, apparatuur en uitnodigingen zijn geregeld. Er is opgevolgd wie aanwezig is. Er is een korte, pakkende video...
Het kan niet waar zijn... Na een hectisch vertrek vanuit huis wil je je onderweg snel een beetje opmaken. Thuis zat het er niet meer in. Je doet je tas open, zoekt nog een keer. Dit kan toch niet. Ah nee, je hebt echt álles op de keukentafel laten...
Het nieuwe werkseizoen start en als ambitieuze zakenvrouw heb je je flink ingezet om door te groeien. Het kost bloed, zweet en tranen maar daar heeft niemand iets mee te maken. Toen je eindelijk vooruitgang boekte werd je direct weer teruggezet. Jij...
‘In mijn branche wordt geen make-up gebruikt'. 'Het gaat toch om de inhoud? Ik heb een goed verhaal en ben dé expert op mijn vakgebied. Dat is waarom m’n opdrachtgevers me vragen'. 'Make-up is niets voor mij, het is frivool en oppervlakkig en ik...