Professioneel Zakendoen, jezelf en anderen serieus nemen en er gewoon voor gaan.
Geen plamuur maar zichtbaarheid. Een verademing te lezen onder een post hoe tekstschrijver Lidwien Jansen omschreef wat ik doe.

Vrouwen verzinnen van alles om zichzelf aan te praten dat als ze maar normaal doen, het al gek genoeg is. Dat de bruidsmake-up die ze 15 jaar geleden droegen nog prima kan als huidige zakelijke daglook. Of zichzelf wijsmaken ’s morgens geen tijd te hebben om zich even goed op te maken en daardoor verzanden in een trubbelige look waarmee ze rond de middag verhit en inadequaat tonen. Eén van de grootste irritaties op make-up gebied van werkende vrouwen is dat hun look in no-time lijkt te verdwijnen.

In de haast aangebrachte make-up, vaak vanuit een verouderde routine, schiet niet op. Wist je dat er over een oogpotlood áltijd oogschaduw aangebracht dient te worden? Zelfs hightech kwaliteit potloden lopen redelijk snel uit als je ze zomaar onder je oog zet. Poeder overslaan lijkt tijdwinst maar garandeert bijna altijd een foundation die verdwenen lijkt met een glimmende t-zone op de koop toe. Oogschaduw in een plooi, uitgedroogde lipstick waar enkel nog een rand van te zien is. Het kan chiquer.

Moet je dan ’s morgens een half uur met een fikse make-uptas aan de slag? Alsjeblieft niet. Je zult er versteld van staan hoeveel looks je uit 1 oogschaduwpalet met enkele kleuren kunt halen. En hoe weinig tijd er nodig is om deze met flair aan te brengen. 2 tot 3 verschillende lipsticks kunnen keer op keer je look veranderen en jou laten shinen. Leer hoe alles langhoudend aan te brengen en hoe met 1 item je daglook te upgraden naar je avondafspraak.

We gaan voor ‘geen plamuur maar zichtbaarheid’. Haal de bezem door je make-upspullen. Less is more en in een efficiënt make-uptasje dient ieder item raak te zijn. Wat oud is, gooi je weg. Met wat niet meer past, maak je een ander blij. Koop een nieuw tasje, zorg dat er áltijd een cosmeticapuntenslijper in zit, net als wattenstaafjes in een zakje. Een vergrootspiegeltje wordt onmisbaar net als wat serum voor onderweg. Bedenk waar jij voor staat en wat je over wilt brengen. Dat is niet meer hetzelfde als 2 jaar geleden. Je hebt je ontwikkeld als persoon. Je smaak, je huidtype en huidtint zijn veranderd.

Dat hoef je niet alleen te doen. Voor vrouwen die zich realiseren dat het niet alleen draait om de kennis en expertise die je hebt, maar ook hoe je dat door je uiterlijk laat zien. Neem jezelf en anderen serieus. Ervaar hoeveel energie, pit en flair een topindruk kunnen geven. Bruisend en vol joie de vivre.

Tijdens de Masterclass Business Ready in 15 Minuten leer je exact hoe je professioneel voor de dag komt. De nieuwste do’s and dont’s. Het geheim dat alle succesvolle vrouwen toepassen.

Inclusief een heerlijke lunch verzorgd door toppatissier Saranne. Schrijf je in voordat het helemaal vol zit. Donderdag 28 mei 10.00 – 14.00 uur. Via Witkamp Events.

Klik hier voor meer informatie.