Backoffice en het sales team hebben lang naar deze kans toegewerkt. Eindelijk kan voor die klantgroep een presentatie gegeven worden. Locatie, apparatuur en uitnodigingen zijn geregeld. Er is opgevolgd wie aanwezig is. Er is een korte, pakkende video met klinkende cijfers. Maar de collega’s die dit gaan presenteren blijken niet genoeg concrete ervaring te hebben. Ze realiseerden zich niet dat de verlichting feller zou zijn, dat toch echt alle ogen op hen gericht zouden zijn en vooral dat de inhoud versterkt wordt door de vorm.

Zonder nog even in de spiegel te kijken staan ze hun verhaal te doen. Het was een race tegen de klok en de voorbereiding pittig en dat is ze aan te zien. Bleek en flets door de combinatie van fel licht, spanning en vermoeidheid.

In plaats van rust, zekerheid en de vereiste autoriteit uit te stralen, hangt er het ongemakkelijke gevoel; ‘kunnen zij het wel aan’? Oftewel; is dit bedrijf wel capabel genoeg? Zelf voel je je in de zaal ongemakkelijk door het geroezemoes en de verwondering van de aanwezigen.

Hoe kon dit gebeuren? De collega’s, het bedrijf, de klanten én jij verdienen dit niet. Om over de financiële gevolgen nog maar te zwijgen.

Als je aan de top mee wilt draaien, tellen álle details.

Succes is niet vanzelfsprekend. Collega’s kun je het niet aanrekenen. Iedereen heeft eigen opvattingen over hoe voor de dag te komen. Een thuisfront dat ieder spatje make-up als frivool ziet en meegeeft dat ze je moeten nemen zoals je bent en ‘dat je niet zo interessant met jezelf hoeft te doen’ helpt niet.

Mensen met inhoudelijke functies zijn vaak keien in hun vak maar onbekend met het belang van een persoonlijkheid die er staat.

Overal wordt op getraind, buitendienstfuncties worden voorzien van een betrouwbare, veilige en passend representatieve leaseauto. Het bedrijfspand krijgt de nodige aandacht zonder te overdrijven.

Die ondersteuning verdient je team ook. De collega’s die zich zeer ongemakkelijk voelen na de genoemde presentatie hadden er heel anders in gestaan als hen was geleerd hoe een vleugje foundation of getinte dagcrème rust in het gezicht geeft en roodheid voorkomt. Donkere kringen die in kunstverlichting extra naar voor kwamen, hadden niet zichtbaar hoeven te zijn. Functionele make-up tips die bij wijze van spreken niet zichtbaar zijn maar wel zorgen voor een bruisende aanwezigheid en een goed gevoel. Dat is wat je leert tijdens de Office Ready in 15 Minuten Team Workshop. Stuur me een DM of een email.