Never underestimate any woman’s desire for beauty.

Over doorzetten gesproken. In 1946 startte Mrs. Lauder haar onderneming. Aan de keukentafel begon ze samen met haar oom die dermatoloog was met het ontwikkelen van 4 crèmes en de overtuiging ‘Every woman can be beautiful’. Gewapend met deze filosofie, doorzettingsvermogen, creativiteit en passie veranderde ze de wereld van cosmetica. Ze wilde graag een counter op de parfumerie afdeling van Saks Fifth Avenue. Maar dat was niet zomaar geregeld. Eerst moest ze een afspraak met de directeur zien te krijgen. Uiteindelijk heeft ze dagen op de trap bij de ingang gewacht tot hij zijn secretaresse opdracht gaf een afspraak te maken zodat hij daar vanaf was.

Haar eerste parfum kwam als multitasker op de markt. In die tijd kochten vrouwen namelijk nog geen parfum voor zichzelf. Wel olie. Youth Dew kon als badolie gebruikt worden, maar kon ook op de hals en pols aangebracht worden om te parfumeren.

Voor de ontwikkeling van de verpakking ging ze niet over 1 nacht ijs. Veel budget had ze niet dus ging ze alle badkamers van haar vriendinnen af om samen te kijken welke kleur overal bij paste.

Bij de lancering van deze geur was de afdelingschef van een toonaangevend warenhuis niet van plan Mrs. Lauder een plaats te geven. Geld voor een promotieteam had ze niet. Ze sprenkelde het parfum op het tapijt waardoor de clientèle al snel vroeg waar de heerlijke geur van deze afdeling vandaan kwam.

Ze geloofde in de kracht van aanraking en had als motto ‘Bringing the best to everyone we touch’. Als je haar in de lift tegenkwam, was de kans groot dat ze gauw wat blush bij je aanbracht zodat je er nog beter uitzag.

Ze was de eerste die een seizoenslook met make-up op de markt bracht en ze introduceerde de ‘gift with purchase’; bij aankoop van een product ontving je een tasje met schitterende miniaturen om thuis royaal te testen.

De legendarische bestseller serum Advanced Night Repair kwam in 1982 op de markt en geldt tot op vandaag als het bestverkopende serum in de markt wereldwijd.

Voor iedere leeftijd en iedere etniciteit voorziet EL de juiste resultaten, dit alles ondersteund door spokesmodels als Karlie Kloss, Kendall Jenner, Hillary Rhoda, Anok Jay, Caroline Murphy en ga zo maar door.

EL heeft wereldwijd een indrukwekkend breastcancer awareness programma. Inmiddels is Estée Lauder Companies uitgegroeid tot een bedrijf van duizelingwekkend formaat met de meest mooie en toonaangevende merken.

Persoonlijk heb ik meerdere keren mee mogen maken wat de formidabele touch van EL inhoudt; bijvoorbeeld tijdens de masterclass van Tom Pecheux die ik in Parijs en Dubai bij mocht wonen en sowieso in de omgang van het Benelux ELC-team.