Het kan niet waar zijn… Na een hectisch vertrek vanuit huis wil je je onderweg snel een beetje opmaken. Thuis zat het er niet meer in. Je doet je tas open, zoekt nog een keer. Dit kan toch niet. Ah nee, je hebt echt álles op de keukentafel laten liggen. Zo direct ben je op kantoor en op de afdeling zit je heel de dag in fel tl-licht. In de ochtend heb je een meeting dus onopvallend achter je computer werken zit er niet in.

Je kunt heel stoer denken: “Lekker belangrijk”. Toch is het begrijpelijk dat het voelt alsof je in je pyjama en dikke sokken naar kantoor gaat. Een no-go zeg maar. Vergis je niet. De vorm kan de inhoud versterken. Waar jij voor staat en wat je over wilt brengen, komt veel krachtiger over wanneer vorm en inhoud elkaar versterken.

Heb je een inhoudelijke functie, heb je niet veel met uiterlijk en al helemaal niet met make-up? Moeten ze je maar nemen zoals je bent en de rest is onzin? Ook dat is begrijpelijk. Maar je bewijst er niemand een dienst mee. Ook inhoud verdient de spotlight. Door je, onbewust, misplaatst bescheiden op te stellen ontneem je anderen en gelijkgestemden de kans jou en je expertise te vinden.

Zodra je jezelf meer zichtbaar gaat maken, kom je in beeld bij belangrijke figuren in het veld. Je kunt onder de aandacht komen bij media die schrijven over jouw onderwerp en zo kom je weer bij bestuurders terecht. Je wordt gevonden op je inhoud én je zichtbaarheid. Daar zijn trouwens geen dikke lagen make-up voor nodig.

Als je tot nu toe weinig tot geen make-up gebruikt of je hebt al een eerste stap gezet door 1 à 2 items achter de hand te hebben. Doe er dan wat mee! Een vleugje zwarte mascara op je bovenste wimpers haalt op en lift.

De lipstick in je tas of la hoef je niet te bewaren tot Kerst ofzo. Pak ‘m er even bij. Doe een klein beetje op de top van je ringvinger en dep eerst wat op het midden van je lip en wat over is, heel minimaal op je wang. Zo heb je net wat kleur, zie je er beter uit en niemand die het als ‘make-up’ spot.

Make-up Functioneel
Heb je weleens aan de kracht daarvan gedacht? Zoals een inhoudelijk verhaal sterker overkomt wanneer het onderbouwd is met pakkende cijfers, zo ondersteun en zet je je verhaal op de kaart met jouw persoonlijkheid.

Tl-licht op kantoor maakt flets, vermoeid en haalt vlekjes en roodheid die je thuis niet ziet naar voren. Dat doet niets voor je zelfvertrouwen en het leidt af.

De vorm kan de inhoud versterken. Zelfverzekerd over je uiterlijk, nog beter in je vel. Of wanneer je er echt voor gaat; zelfverzekerd uiterlijk, op naar de top. Vrouwen zijn geneigd te denken: “Wie ben ik nou helemaal?

Bewijs ons een dienst en laat zien wie je bent. Stevig in je schoenen met jezelf. Ga voor een relaxte, stralende en langhoudende look. Willen jij en jouw team van veelbelovende potentials leren wat alle succesvolle vrouwen doen? Stuur me een email.