Het nieuwe werkseizoen start en als ambitieuze zakenvrouw heb je je flink ingezet om door te groeien. Het kost bloed, zweet en tranen maar daar heeft niemand iets mee te maken. Toen je eindelijk vooruitgang boekte werd je direct weer teruggezet. Jij gaat door. Je bent een expert in wat je doet. Gedreven, toegewijd maar ook bescheiden. De eerste afspraken staan weer gepland en over een paar weken verzorg je een belangrijke presentatie.

Je verhaal staat als een huis, nog een klein beetje bijschaven en je hebt er vertrouwen in. Maar hoe zorg je dat je er persoonlijk ook ijzersterk staat? Vanuit welke mindset kom jij voor de dag?

Heb je zoiets als ‘ze nemen me maar zoals ik ben’ en ben je aanhanger van ‘puur natuur’? Want make-up is plamuur, frivool en oppervlakkig. En je man en kinderen vinden je zonder toch het mooist. Zie je op dat front stiekem op tegen die naderende presentatie? Realiseer je dat er een groot verschil is tussen je thuissituatie en hoe je je zakelijk presenteert.

Neem bijvoorbeeld het effect van verlichting. Kunstlicht zorgt ervoor dat eventuele roodheid en onregelmatigheden in je gezicht extra naar voor komen. Waar je thuis en in de autospiegel er ‘prima’ mee door kon, blijk je er aan de vergadertafel of voor de groep verhit, vlekkerig of juist bleek uit te zien.

Zoals ervaringsdeskundige, want succesvol boekenschrijfster en veel gevraagd spreker @psycholoog_saskia het pakkend verwoordt; ‘Goed voor de dag komen scheelt de helft in zakelijk succes. Misschien wel omdat je succesvoller oogt wanneer je je zelfverzekerder voelt.’

Neem je uitstraling serieus. Voorkom een verhit, rood gezicht of zichtbare vermoeidheid. En een flets gezicht inspireert niemand. Het verschil tussen in control – bruisend van zelfvertrouwen, je toehoorders inspireren of geconfronteerd worden met toehoorders die je aankijken en zich tijdens je betoog afvragen ‘kan zij het wel aan?’.

Leer hoe je in een handomdraai zorgt dat je stevig in je schoenen staat met een professionele, zelfverzekerde én eigen uitstraling. Make-up functioneel ingezet. Een vleugje foundation zorgt voor rust in je gezicht. Veel vrouwen denken dat foundation slecht is, dat je huid niet meer kan ademen, je poriën afgesloten worden en je al snel een ‘rand’ hebt. Niets is minder waar. Het geheim is de juiste soort, kleur en hoeveelheid. Grote kans dat de hoeveelheid die jij aanbrengt, genoeg is voor heel de week. Less is more en wat je eronder gebruikt is bepalend. Wanneer je geen dagcrème onder je foundation gebruikt, krijg je al snel een masker effect.

Foundation gebruik je niet ‘overal’. Enkel plaatselijk en het hoort niet zichtbaar te zijn. ‘Te trouw is ook niet handig; wellicht heb je al jaren dezelfde foundation en valt je niet op dat de kleur het duidelijk niet meer is. Te donkere foundation toont ouder en met een te lichte tint lijk je ziek. En is je huidtype nog hetzelfde als enkele jaren geleden? Waarschijnlijk niet. Het kan zo maar zijn dat je huid wat droger is geworden waardoor jouw foundation nu craquelé in de lijntjes gaat zitten en voor maskerachtige effecten zorgt. Nergens voor nodig. Foundation wil je niet ‘zien’.

Laat je unieke features voor je werken m.b.v. de bewezen methode ‘Persoonlijk Make-up Advies voor ambitieuze vrouwen’. De beste tips voor een zakelijke look. Stuur me gerust een DM!